Perhatian kepada semua pengunjung yang dihormati: Sila nyatakan nama sebenar atau nama samaran di awal atau di hujung komentar bagi anda yang menggunakan "Anonymous". Kegagalan mematuhi pesanan atau komentar yang berbahasa melampau tidak akan disiarkan. Harap maklum!
_________________________________________________________

Pemuda Pelapis
Berikut ini disiar semula komen yang dibuat di blog Aspirasi Baru mengenai keadaan konflik politik negeri Perak dibawah tajuk "Peristiwa Berdarah 40 Tahun Lalu Wajar Dijadikan Sempadan". Komen ini juga menjawab kepada saudara Anonymous dengan nama samaran Pemuda Kuih Lapis.

Pemuda Pelapis
May 14, 2009 7:25 AM

Situasi di Perak terus tegang kerana BN terlalu bertolak-ansur tak mahu berkeras kerana memikirkan kepentingan rakyat dan raja. Sikap kurang ajar pakatan haram PR dah sampai tahap maksima yang mana perlu diberi pengajaran setimpal. Sidang DUN 7 Mei dah jelas mereka yang mulakan provokasi menyerang BN tapi BN pula difitnahnya. Bukan kita mencari perbalahan tapi jika selalu dicabar sampai bila kita perlu bersabar? Sabar pun ada had juga. Islam mengajar kita supaya bersabar pun setakat 3 kali sahaja. Masuk kali ke-4 dah jatuh wajib kita menyerang mereka semula.

Ibaratnya kalau berlaku pertumpahan darah pun memang berbaloi kerana nampak sangat mereka yang mengundang kita. Si Nizar bahlol memang otak kayu tak boleh nak fikir hasutan DAP lahanat yang melagakan Melayu dengan Melayu. Sebenarnya kalau nak tahu Melayu BN dah ramai bersedia menunggu DAP nak cetuskan apa lagi. Pesanan untuk Ngeh dan Nga tolong berhati-hati kalau tak mahu tersungkur menyembah bumi.

Terbaru si Anwar Peliwat cabar Najib agar bubarkan DUN Perak kononnya itu sahaja jalan penyelesaian kemelut politik Perak. Pesanan saya pada Anwar dan semua pemimpin pakatan haram PR boleh pergi mampus dengan mereka punya idea. BN majoriti 28+3 takkan sebodoh itu nak dengar idea bangang pemimpin pakatan haram PR. Rasa-rasa kalau mereka majoriti mahukah mereka membubarkan DUN? Minta tolong Nizar bangang dengan Anwar Al-Juburi jawab. Jangan cakap main ikut sedap kepala pungkok dia saja.

Pakatan haram PR kena ingat dan jangan melampaui batas. Kami barisan Pemuda BN tidak akan berkompromi jika pemimpin-pemimpin DAP kafir harbi nak tunjuk sikap kurang-ajar yang mencabar kesabaran kami orang-orang Melayu.

1 Response
  1. luah fikiran Says:

    Saya ada buat ulasan sedikit dalam posting saya "KALAU DUN DIBUBAR, NIZAR TAK SEMESTI JADI MB". Orang Perak kena ambilkira kemenangan tersurat dan kemenangan yang tersirat! Siapa atau pihak mana yang sebenarnya yang mengharapkan dapat faedah daripada kemelut ini? Sesal kemudian tidak berguna