Perhatian kepada semua pengunjung yang dihormati: Sila nyatakan nama sebenar atau nama samaran di awal atau di hujung komentar bagi anda yang menggunakan "Anonymous". Kegagalan mematuhi pesanan atau komentar yang berbahasa melampau tidak akan disiarkan. Harap maklum!
_________________________________________________________

Pemuda Pelapis
Ringkas tetapi padat, itulah Y.Bhg. Mufti Perlis, SS Dato' Dr Mohd Asri Zainul Abidin apabila membuat apa jua ulasan tetapi bernas malahan mudah difahami. Alangkah bagusnya jika semua ulamak yang ada dalam pentadbiran kerajaan bersikap setelus dan sejujur beliau di dalam mengemukakan apa sahaja pandangan dan pendapat tanpa dibayangi mana-mana kefahaman politik kepartian.

Isu-isu yang dikupas adalah berkenaan pentadbiran badan-badan agama Islam seperti JAKIM dan penasihat agama di JPM yang membawa konklusi bahawa Malaysia adalah sebuah negara Islam yang penuh dengan kekeliruan. Semoga beliau terus kekal dengan pendirian beliau tanpa mudah dipengaruhi unsur-unsur tidak sihat.

Saya mencalonkan beliau wajar dianugerahkan sebagai "Ulamak Negara" dan anugerah ini harus dijadikan sebagai anugerah tahunan pada sambutan Ma'al Hijrah setiap tahun di samping anugerah-anugerah lain yang sedia-ada. Marilah sama-sama kita tonton dan dengar hujah-hujah ringkas tetapi padat daripada beliau.SELAMAT MENONTON! MENDENGAR! MEMAHAMI!

1 Response
  1. seribugis Says:

    Salam Ustaz,
    Masyarakat Melayu sudah jauh terpesong dari landasan sebenarnya. Para Ulama dah sibuk berpolitik dan sebagainya. Tiada lagi kebijaksanaan dalam pertimbangan dan tiada lagi kejujuran dalam perbuatan. Mereka meraba-raba mencari penyelesaian keduniaan dan menjauhi diri dari Al Quraan dan Sunnah. Pandai berbicara tapi tak bijaksana. Tak kan Melayu hilang di dunia. Melayu nya tak hilang tapi maruahnya yang hilang. Kita memang keliru karena dipimpin oleh orang-orang yang keliru dan tak takut MATI