Perhatian kepada semua pengunjung yang dihormati: Sila nyatakan nama sebenar atau nama samaran di awal atau di hujung komentar bagi anda yang menggunakan "Anonymous". Kegagalan mematuhi pesanan atau komentar yang berbahasa melampau tidak akan disiarkan. Harap maklum!
_________________________________________________________

Pemuda Pelapis

Selasa, 7 April 2009: Pagi ini seluruh masyarakat pengundi berdaftar di kawasan Parlimen Bukit Gantang, Perak akan mula keluar membuang undi bagi memilih wakil rakyat baru kawasan berkenaan.

Keputusan penuh pengundian akan diumumkan seawal jam 9:00 malam ini jika sekiranya tiada pengiraan semula berlaku. Begitulah mengikut kenyataan yang dikeluarkan oleh SPR.

Calon BN, Ismail Safian diyakini mampu membuat kejutan untuk meraih kemenangan besar dalam pertandingan tiga penjuru di Bukit Gantang mengikut satu analisis terkini yang diterima awal pagi ini. Calon PAS diwakili oleh Ir Mohd Nizar Jamaluddin dan calon Bebas, Kamarul Ramizu Idris.

Kehadiran mantan Presiden UMNO (mantan Perdana Menteri) Tun Dr Mahathir Mohamad pagi semalam untuk berkempen di Padang PPP Batu 2 1/2 Bukit Gantang telah menyuntik satu semangat baru terhadap keyakinan pengundi untuk kembali memberikan sokongan padu kepada Barisan Nasional (BN).

Ditambah pula dengan isu pemimpin DAP, Nga Kor Ming yang berucap di pentas PAS dengan mempersenda-sendakan ayat-ayat suci Al-Quran telah membangkitkan kemarahan majoriti umat Islam termasuklah penyokong-penyokong PAS sendiri. Begitulah laporan yang disampaikan oleh beberapa sahabat yang berada di lokasi seawal pagi ini.

Parlimen Bukit Gantang sebelumnya adalah kubu kuat BN tetapi pada pilihanraya umum ke-12 lalu, kerusi tersebut telah dirampas oleh calon PAS, Roslan Shaharum setelah berlakunya undi protes ahli-ahli UMNO dan ahli-ahli parti komponen BN yang lain terhadap pentadbiran Tun Abdullah Ahmad Badawi pada ketika itu.

Pilihanraya kecil P.59 - Bukit Gantang ini diadakan kerana kematian penyandangnya, Roslan Shaharum (PAS) yang meninggal dunia secara mengejut pada 9 Februari 2009 lalu.

Bersandarkan makluman yang diterima awal pagi tadi, diharapkan ianya menjadi kenyataan yang memihak kepada calon Barisan Nasional (BN), Ismail Safian. Memilih BN bermakna cerahlah masa depan dan pembangunan rakyat di Bukit Gantang.

KATAKAN TAK NAK KEPADA CALON PAS YANG MUNAFIK KERANA BERSUBAHAT DENGAN KAFIR HARBI DAP MEMPERSENDAKAN AL-QURAN.


Semoga kemelut perkembangan semasa politik tanahair dapat dinilai dengan bijak oleh para pengundi Bukit Gantang agar memilih calon BN sebagai wakil rakyat baru Bukit Gantang dan sekaligus mengembalikan semula kerusi parlimen ini kepada Barisan Nasional.

Undilah BN... Undilah BN... Undilah BN...

3 Responses
 1. Anonymous Says:

  bn tersilap langkah kerana megambil mail danok sebagai calon!

  bntok.


 2. add Says:

  Salam Bro, Apakah benar dakwaan sdra , atau hanya nak menyedapkan hati sahaja... sebab nya saya berkata begitu kerana kadang info dari Bn sendiri yang membuatkan BN kalah....


 3. kulatlapok Says:

  salam Bro:

  Akhirnya telahan ko tewas pada mata pena ko sendiri yang banyak menjuak dan membantu kempen pengundi di dua bukit yg menambahkan benci lagi mereka kepada BN. syabas juga kepada TV3 yg banyak membantu kempen untuk Anwar Ibrahim. Pelik bin ajaib media provokasi untuk BN tapi membanti kemenagan di 3 PRK termasuk di Terangganu. Kenalah mengaku hakikatnya bukan PARTI YG KUAT TETAPI KUASA SAKTI RAKYAT YG BOLEH MERUBAHKAN NEGARA INI KEPADA KUASA YG LAIN.