Perhatian kepada semua pengunjung yang dihormati: Sila nyatakan nama sebenar atau nama samaran di awal atau di hujung komentar bagi anda yang menggunakan "Anonymous". Kegagalan mematuhi pesanan atau komentar yang berbahasa melampau tidak akan disiarkan. Harap maklum!
_________________________________________________________

Pemuda Pelapis

Setelah sekian lama sepi memerhati gelagat politik keterlaluan yang dianggap gila dan tamak kuasa oleh pembangkang telah ditegur oleh Sultan Perak, Sultan Azlan Shah dan Raja Muda Perak, Raja Dr Nazrin Shah baru-baru ini.

Sultan Perak menegaskan bahawa Raja berada di atas politik dan tidak mampu tangkis tohmahan secara terbuka. Dasar ini sengaja tidak difahami oleh pembangkang yang cetek pengetahuan.

Rakyat perlu bijak menilai kepimpinan mana yang lebih memahami perlembagaan serta lebih bertanggungjawab. Ikut secara membabi-buta menunjukkan sikap tolol penyokong pembangkang yang ketara.

Titah baginda, tindakan kumpulan politik berkenaan yang sampai ke peringkat menghasut rakyat untuk mencetuskan huru-hara selain turut mencemar institusi raja dengan menyemai rasa benci rakyat terhadap raja merupakan satu perbuatan "menyalakan api dalam sekam" yang amat berbahaya dan boleh memusnahkan kerukunan rakyat dan negara. Baca seterusnya...

Sementara itu, Raja Muda Perak Raja Dr Nazrin Shah pula bertitah akan mengambil tanggungjawab utama untuk melaksanakan segala usaha bagi memastikan tradisi institusi beraja yang menjadi teras kepada sistem berkerajaan dan bernegara di negara ini akan terus dipertahankan. Baca selanjutnya...

Pakatan haram PR, PKR-PAS-DAP, sering menimbulkan huru-hara dan tidak komited melaksanakan tanggungjawab serta amanat rakyat selain berpolitik sepanjang masa. Sentiasa berusaha menarik perhatian rakyat dengan pelbagai helah kotor yang tidak bertanggungjawab.

Anggapan pakatan haram PR kononnya raja-raja umpama badut kepada kerajaan pemerintah memang melampaui batasan dan tersangatlah durjana. Pakatan haram PR patut dikenakan tindakan keras sesuai dengan kebiadaban sikap mereka.

Gelagat mengheret istana ke kancah politik merupakan sikap dajal pakatan haram PR. Ketandusan modal politik pakatan haram PR perlu bijak dinilai rakyat dan janganlah menjadi pengikut bodoh dan tongong dengan membabi-buta.

2 Responses
 1. Anonymous Says:

  "Sultan Azlan bertitah sepanjang perjalanan hampir 52 tahun kemerdekaan negara, diakui bahawa berlakunya kepincangan dan salah laku serta insiden penyalahgunaan kuasa dalam urus tadbir negara."

  52 tahun.. lama betul pakatan rakyat memerintah kan...


 2. Anonymous Says:

  PERCAYALAH BAHAWA PAKATAN RAKYAT AKAN MEMBAWA KEMAKMURAN DAN KEAMANAN KEPADA MALAYSIA. INI YANG AKAN BERLAKU NANTI. DULU DI INDONESIA RAMAI MENGATAKAN HANYA GOLKAR YANG BOLEH JADI PEMERINTAH TETAPI LIHAT SEKARANG PARTI YANG DULUNYA DIHINA DAN DI KEJI (PARTI SUSILO) MEMBUKTIKAN MEREKA BERJAYA MENTADBIR. INI AKAN BERLAKU DI MALAYSIA DIMANA PAKATAN RAKYAT AKAN MEMERINTAH SECERMERLANG DAN LEBIH BAIK LAGI DARI BN.  RAKYAT SUDAH TIDAK SABAR INGIN MELIHAT PAKATAN RAKYAT MENTADBIR MALAYSIA.....KANI WARGANEGARA MALAYSIA MENUNGGU SAAT ITU PADA PILIHANRAYA KE 13 NANTI..TIDAK SABAR MENANTINYA.....SEMOGA ALLAH MEMBERI KEMENAGAN KEPADA PAKATAN RAKYAT.......


  Tapi aku tak boleh nak tahan tengok kelakarnya juak2 UMNO ni. Nak pertahankan melayu konon. Pejuangkan melayu konon. Nak pertahankan apa? nak perjuangkan apa? Kalau betul UMNO nak pertahan dan perjuangkan melayu, letak jawatan, bubarkan UMNO bersatu dibawah PAS. Bukan nak puji PAS ( sebab aku bukan ahli PAS). Tapi hanya islam saja yang dapat menjamin setiap jiwa tidak kira beriman atau tidak. Lainlah kalau UMNO sanggup berkorban, hentikan memainkan sentimen perjuangan bangsa. tukar arah perjuangan, letakkan sepenuhnya pada perjuangan agama. Dalam agam ada tertulis pembelaan kepada yang lemah dan ada penghukuman keatas pemimpun yang zalim. heeee..heeee mahu ke tidak ni? AZLAN SYAH