Perhatian kepada semua pengunjung yang dihormati: Sila nyatakan nama sebenar atau nama samaran di awal atau di hujung komentar bagi anda yang menggunakan "Anonymous". Kegagalan mematuhi pesanan atau komentar yang berbahasa melampau tidak akan disiarkan. Harap maklum!
_________________________________________________________

Pemuda Pelapis
Kemelut isu Pengarah JAIP amat menyakitkan hati puak-puak DAP. Apakah rasionalnya untuk Karpal Singh campurtangan? Sejak bila "benggali" ini masuk Islam? Cukuplah jaga ugama sendiri dan bangsa sendiri atau jaga lembu, tadah susu. Soal Islam jangan campurtangan. Jangan mahu tunjuk handal. Dah terlebih pandai sangat besok, tak semena-mena kena label "dungu dan bahlul" pulak.

Pemuda Pelapis
cuma kehairanan apabila PAS bagaikan tunggul mengharapkan "si benggali" ini bersuara lantang bagi pihak umat Islam pembangkang. Adakah "ura-ura" benggali ini akan memeluk Islam sebagaimana yang "diura-urakan" kononnya Lim Guan Eng amat memahami Islam dan menyamakannya sebagai khalifah Islam baru-baru ini?

Sebelumnya Ngeh Koo Ham (Pengerusi DAP Perak), turut mempertikaikan dan mencabar titah Sultan Perak yang mendesak Nizar (MB Perak - PAS) agar menarik balik arahan tersebut.

Mungkinkah ketiga-tiga pemimpin "kafir" ini akan diangkat darjat sebagai "ulamak baru" parti pembangkang?

Buatlah apa yang patut, dengan slogan "Dunia Ana Punya (DAP)" asalkan bahagia dan syok sendiri. Ini namanya "cerdik tak boleh diikut, bahlul tak boleh diajar". Maklumlah manusia yang kuat "loyar buruk" bukan boleh dilayan sangat. Lagi dilayan, kita yang bodoh.


Bertepatanlah tindakan Pemuda Umno Perak membuat laporan polis di bawah akta hasutan (Akta Hasutan 1948) itu. Benggali ini merasa handal untuk "berloyar buruk" kita tengoklah dia loyar buruk di mahkamah. Biar undang-undang saja yang menentukan.


Semoga Baginda Sultan Azlan Shah selaku Sultan Perak yang juga bekas Peguam Negara bijak menentukannya. Kita sebagai rakyat hanya tunggu dan lihat apa yang bakal diputuskan nanti. Kalau terlepas, mujurlah "si benggali" ini tapi kalau tersangkut, jangan dilepaskan terus. "Gantung tak bertali" macam mana saudara Anwar Ibrahim pernah lalui.


Pemuda Pelapis
mahu kasi pesan sama ini benggali, "Ini kali kalau mahu senang duduk, mulut mahu kasi plaster atau kasi jahit. Kalau tidak kalu... mesti mahu kasi ajar betul-betul".

4 Responses
 1. This comment has been removed by the author.

 2. Tuan;

  YB Khairi ada blog tak? He is OK in education but too much out spoken, arrogant, selfish and non-lower ranked community friendly.

  Saya tanya pasal dulu dia kutuk blogger, sekarang dah ramai UMNO member jadi blogger...nak gak tengok dia kata apa.

  http://harimau-menaip.blogspot.com


 3. Maaf saudara, kurang tahu blog beliau sebab saya tak berapa minat dengan orang yang hanya "kuat melalak" tapi tak tahu buat kerja.

  Bapa mertua dan dia... 2x5 saja, jenis manusia yang suka cakap tak serupa bikin. Dah menang Rembau tu tolonglah buat kerja untuk bawa kemajuan dan majukan tanah adat yang luas terbengkalai.

  Dia nampak semacam hebat walhal hanya tunjuk sibuk saja dan suka menyampuk hal orang. Hakikatnya "tong kosong" kerana pendidikan bukan sebagai ukuran untuk berpolitik. Banyak lagi perkara lain yang perlu diambilkira. Terlampau nak tunjuk cerdik pun boleh menjurus kepada "dungu".

  Selagi beliau tak keluarkan kenyataan terbuka memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia cara beliau dinobatkan melalui jalan pintas, belum pasti saya sokong sampai bila-bila pun. Dah minta maaf secara terbuka mungkin baru saya boleh pertimbangkan tetapi tiada jaminan sokongan terhadap beliau.

  Khairy dan Karpal Singh tak jauh beza di segi putarbelitnya.


 4. Sorry, saudara.

  Komen yang saya delete tu adalah versi lusuh. Saya telah keluarkan penulisan berkenaan isu YB Karpal dari blog saya. So, tak adil kalau ia tidak tallies dengan komen.

  Harap saudara faham.