Perhatian kepada semua pengunjung yang dihormati: Sila nyatakan nama sebenar atau nama samaran di awal atau di hujung komentar bagi anda yang menggunakan "Anonymous". Kegagalan mematuhi pesanan atau komentar yang berbahasa melampau tidak akan disiarkan. Harap maklum!
_________________________________________________________

Pemuda Pelapis

Inilah jawapan saya kepada AgendaDaily yang kata, "MB dah OK, DAP terus bising".

Isu Pengarah JAIP dan MB Perak sepatutnya telah pun selesai, namun masih terus di"kurang-ajar"kan oleh Karpal (murtad benggali) dan Ngeh (banyak songeh) kerana PAS hanyalah layak sebagai "balaci, patung berhala, boneka atau lebih sesuai digelar bangkai bernyawa" kepada sekutunya DAP memandangkan PAS hanya ada 6 kerusi DUN manakala DAP pula 18 kerusi DUN di negeri Perak.


Ketidakpuasan hati puak-puak DAP dipercayai akan terus tercetus berlarutan di sepanjang penggal ini sehingga kepada PRU13 akan datang. Pelbagai isu-isu lain pasti akan timbul satu persatu kerana daripada awal pelantikan MB Perak lagi, mereka sebenarnya telah tidak mempersetujui Nizar Jamaluddin yang akhirnya menjadi pilihan Istana Perak dan kini tidak ubah sebagai "balaci" kepada puak-puak DAP.

Jika benar MB Perak (PAS) itu ikhlas telah memohon maaf kepada Sultan dan Raja Muda Perak baru-baru ini, sebagai peneraju kepimpinan negeri Perak beliau sepatutnya berani bersuara supaya "2 ekor anjing DAP" itu tutup mulut dan "tidak berterusan menyalak" bagi mempertikaikannya.

Nyata, Nizar sebagai MB Perak hanya seperti "boneka DAP" yang terpaksa "kunci mulut" dan hanya perlu buka mulut apabila diarahkan oleh puak-puak DAP sahaja. Tidak perlulah Pakatan Rakyat memberi banyak alasan kerana itulah yang amat jelas dilihat tetapi seluruh penyokong dan pemimpin lain dalam Pakatan Rakyat masih "tak ada otak" untuk memikirkannya dan menilainya.

Amat-amat kasihan pada anda-anda semua (PAS-PKR)... "teramat-amat bangang, bahlul serta cetek akal" masih tidak nampak itu semua. Islam dan Melayu di puak PAS dan PKR terlebih hina daripada apa yang anda sangkakan terhadap puak Umno/BN selama ini. "The lowest class and rank of community". Pada "kasta India" PAS-PKR umpama "Paria".

0 Responses