Perhatian kepada semua pengunjung yang dihormati: Sila nyatakan nama sebenar atau nama samaran di awal atau di hujung komentar bagi anda yang menggunakan "Anonymous". Kegagalan mematuhi pesanan atau komentar yang berbahasa melampau tidak akan disiarkan. Harap maklum!
_________________________________________________________

Pemuda Pelapis
Peristiwa dan Kejadian...
Suka saya meneruskan kepada maksud sebenar untuk memberitahu dan memaklumkan apakah sebenarnya "erti ugutan" terhadap Karpal Singh daripada pelajar berusia 19 tahun yang bernama "Alif" daripada Kluang, Johor pada 24 April 2008 yang lalu melalui komen yang dilepaskan di laman web PAS Johor Bahru yang disiarkan akhbar pada 28 April 2008.

Kata pelajar kolej itu, "darah Karpal Singh adalah halal untuk dibunuh" yang membawa Karpal Singh membuat laporan polis terhadap ugutan pelajar berkenaan. Rupanya "pengecut" juga si benggali ini untuk meminta perlindungan polis dan undang-undang sedangkan puak-puak DAP dan sekutunya sebelum ini jelas mencerca kewibawaan serta ketelusan PDRM.

Apa pun sebenarnya, intipati daripada kenyataan pelajar itu tetap ada dan relevan untuk dikaitkan dengan Islam sejati berlandaskan "hukum Al-Quran" yang diwajibkan ke atas umat Islam sejagat cuma mungkin penyampaian pelajar berkenaan sahaja di dalam perasaan yang teramat geram dan terlalu marah yang langsung terjurus kepada ugutan.


Namun kes tersebut telah berakhir apabila pelajar bernama "Alif" itu memohon maaf dan Karpal akhirnya menarik balik dakwaan beliau terhadap pelajar kolej itu.


Peringatan...


Ertikata kafir (bukan penganut Islam) boleh dileraikan kepada 2 maksud iaitu "kafir zimmi" dan "kafir harbi".


"Kafir zimmi" adalah orang-orang bukan Islam yang menjadi kerakyatan sesebuah negara Islam yang mentaati dan patuh kepada pemerintahan Islam di negara Islam berkenaan, maka tidak harus dianiayai atau tidak patut dizalimi dan adalah haram kepada umat Islam untuk membunuhnya.

"Kafir harbi" pula adalah orang-orang bukan Islam yang menjadi kerakyatan sesebuah negara Islam yang tidak mentaati, tidak patuh, ingkar dan menderhakai pemerintahan Islam di negara Islam berkenaan, maka wajib diperangi, tidak salah dizalimi dan halal untuk dibunuh sebagai jihad kepada umat Islam.

Dengan kemelut keceluparan yang lantang daripada 2 mulut pemimpin bukan Islam DAP ini yang mencampuri urusan hal-ehwal agama Islam dan mencabar kedaulatan Raja-Raja Melayu, saya memohon kepada Raja-Raja Melayu dan JAKIM agar menilai dan menghalusi sebenar-benarnya kedua-dua pemimpin DAP ini, di dalam golongan manakah mereka patut dikategorikan?


Andaikata sememangnya lebih cenderung ke arah "kafir harbi" maka wajib disegerakan pengumuman supaya seluruh umat Islam sejati di bumi Malaysia ini bangkit memerangi mereka tetapi jika masih belum ke arah tersebut maka terselamatlah "2 kafir" ini.


Mohon ketua-ketua agama Islam tidak berselindung daripada kenyataan sebenar kerana kita bimbang sebagai umat Islam, kita akan didakwa di akhirat kelak. Kedaulatan Islam wajiblah dijagai bersama secara penuh bertanggungjawab oleh seluruh umat Islam yang mengakui "Islam sejati".

Kita tidak boleh mengharapkan pihak PAS yang ketara telah munafik dan songsang akidah perjuangan Islam demi kepentingan politik. Dulu mereka tergamak mengisytiharkan perang sesama Islam dengan puak Umno yang dianggap kononnya "jihad" puak-puak mereka (fahaman songsang PAS).

Sekarang bila sekutu mereka kurang ajar dan biadab, kenapa macam "patung berhala" tak mahu isytiharkan ini sebagai "jihad"? Fahamkah puak-puak PAS ini soal hukum-hakam Islam sejati berlandaskan Al-Quran dan Hadis?

Inikah sikap makhluk-makhluk PAS yang bangga melaungkan soal "hukum hudud?" Langsung tak boleh diharap, hanya serban di kepala sahaja sebesar bakul tetapi "otak kosong dan haprak". Hentikanlah nak bercerita soal agama. Saya (Pemuda Pelapis) dah tak mampu nak sembunyikan lagi perasaan meluat, jijik yang membuak-buak, nak muntah dan begitu hina dengan Alim Ulamak PAS yang terang-terangan "amat munafik".

Mereka hanya terkedu lidah, membisu seribu bahasa bagaikan "tunggul kayu" atau tidak ubah seperti "bangkai bernyawa" apabila sekutu-sekutu mereka ini mula bersikap biadab dan tidak menghormati Islam dan mempertikaikan kedaulatan Raja-Raja Melayu. PAS nyata dipukau, diperkudakan dan diperbahlulkan sekutu sendiri. Mungkin suatu hari kelak tidak mustahil PAS juga turut akan diliwat dan berfatwa baru untuk mengharuskan perbuatan liwat.

Oleh itu sebagai penutup peringatan ini, saya tegas menekankan agar kaum-kaum "bukan Islam" di Malaysia diminta beringatlah dan tidak bersikap keterlaluan setelah "fakta hukum" tersebut telah diperjelaskan untuk difahami serta dihormati bersama dan apabila tercetus nanti, jangan menuding jari untuk menyalahkan umat Islam.

Berpolitiklah secara berhemah!
Jangan melampaui had dan batasan!
Jagailah perpaduan ummah!
Elakkan darah daripada bertitisan!

0 Responses